Tarieven gas

De gastarieven zijn gekoppeld aan de olieprijs. Ook moet je rekening houden met verbruikskosten, energiebelasting, BTW, etc… Omdat de tarieven van gas gekoppeld zijn aan de olieprijs is het duidelijk dat de prijs ook afhankelijk is van allerlei factoren zoals hoe stabiel bepaalde regio’s in de wereld zijn. Als u veel gas verbruikt wordt vaker het tarief per kuub wat minder (dus hoe meer u verbruikt hoe minder u per kuub betaald). Uiteraard is het voordeliger zo min mogelijk gas te verbruiken.

Tarieven gas vergelijken

Op internet zijn veel energie vergelijkings mogelijkheden. Een hiervan is Easyswitch.nl. Het heeft echter weinig nut om alleen de tarieven van gas te vergelijken. Het is beter je complete energiekosten te vergelijken, gezien je normaal zowel gas als stroom bij dezelfde leverancier afneemt. Wat belangrijk is, is dat je op de hoogte bent van je huidige verbruik zodat je accuraat kunt meten wat je met dit verbruik kwijt bent bij een andere leverancier. Hier een voorbeeld van EasySwitch.nl:

Tarieven gas vergelijken

resultaat tarieven gas

Tarieven gas en stroom

Op de faktuur van je huidige energieleverancier vind je de specificaties terug van je huidige gas en stroom tarieven. Ook vind je hier je verbuik van de afgelopen tijd terug. Dit verbruik is handig om te weten als je prijzen van andere aanbieders wilt vergelijken met je huidige aanbieder. Een voordeel is dat je in 2013 minder gaat betalen vanwege de wereldwijde daling van de gasprijs. Dat is in ieder geval een mooi vooruitzicht dus.
Meer over deze daling vindt je in de nieuwsartikelen. We proberen de fluctatie van de gasprijzen en energieprijzen bij te houden middels nieuwsberichten, dus als je regelmatig terugkijkt zul je regelmatig nieuwe informatie vinden op deze website.

Zelf opzoeken waar u het goedkoopste uitbent zie onafhankelijke energievergelijker EasySwitch.nl